Zonnepanelen zijn helemaal in!


Bezwaar

Gaat de overheid bezwijken onder wellicht toenemende druk van energiemaatschappijen? De maatschappijen zijn misschien niet allemaal even blij met de toenemende 'zelfstandigheid' van huiseigenaren wat betreft hun energievoorziening. Op dit moment kan iedere eigenaar van zonnepanelen zijn overschot aan zonne-energie terugleveren aan het elektriciteitsnetwerk, een actie waar hij aan het eind van het jaar een bedrag voor krijgt. Maar als dit gaat veranderen onder nieuwe wetgeving van de overheid (wat nog afwachten is), dan moeten consumenten een accu gaan aanschaffen.


Tesla

Een accu kost ongelofelijk veel geld, neemt veel ruimte in en of het veel elektriciteit kan opslaan is nog maar de vraag. Tesla heeft er één ontworpen en is daarmee de eerste. De komende jaren verwacht men veel ontwikkelingen op dit gebied. Wanneer mensen meer accu's gaan kopen zal er meer geld vrijkomen voor onderzoek en zal de prijs uiteindelijk dalen. En wanneer iemand veel elektriciteit over heeft moet hij wel opslaan om de zonnepanelen rendabel te houden!


Schoon houden

Moet je veel doen of weinig om de panelen schoon te houden? Vogelpoep en vieze regen: dat kan geen kwaad. Maar af en toe met (een zachte of harde) bezem erover kan geen kwaad. Echt harde hagelstenen, dat zou je na de bui even moeten checken. Ervoor zorgen dat de panelen schoon blijven kan toch de levensduur wat verlengen, omdat je niet wil dat er teveel vuil gaat zitten op de panelen (wat ook weer de ontvangst van zonne-energie kan tegenhouden).


Tips

Wil je panelen aanschaffen? Denk dan na over een schuin of recht dak, plat of diagonaal. Hoe wilt u de zonnepanelen laten plaatsen, waar vangen ze het meeste licht op? Hoeveel heeft u er nodig om het elektriciteitsverbruik van uw huis te vergoeden? Rijdt u een elektrische auto? Nog meer vragen vindt u op verschillende internetfora, met zeer deskundig advies en tips. Kijk bijvoorbeeld op de site van De Solar Store


Elders

Worden zonnepanelen steeds meer gebruikt voor het opwekken van energie. De Sahara is een must- plek: waar enorm veel geïnvesteerd wordt in het plaatsen van zonnepanelen. Zonnepanelen gaan net als windmolens het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen, zodat mensen op deze aarde kunnen leven met wat het biedt: wind (windmolens), water (stuwdammen onder meer), aarde (verschillende soorten gewassen voor energie) en de zon voor zonne-energie. Zonnepanelen zijn daarnaast goed voor de klimaatwaarde van uw huis en verhogen daarom de waarde van uw huis ook. Let wel even op of het rendabel is en vraagt indien nodig advies van een plaatser.

Over ons

Energieoplossingen, de blog

Hey, ik ben Nico en heb vorig jaar mijn eigen huis gebouwd. Ik doe heel veel zelf. Zo heb ik het hele ontwerp samen met de architect gemaakt. Ik heb er heel wat energieoplossingen in verwerkt. Ik heb onder meer gebruik gemaakt van windenergie, zonnepanelen, afvalwater-recuperatie en natuurlijke filtering, regenwateropvang, en degelijke isolatie. Op mijn blog kun je hier uitgebreid over lezen. Ik interesseer me heel erg in deze materie en heb op het werk een werkgroepje opgericht rond energieoplossingen. Ook hier kun je heel wat over lezen op deze blog. Ik deel heel graag tips en adviezen van anderen. Alvast veel leesgenot!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

26 juli 2019
Een propaantank huren Als je een propaantank nodig hebt, moet je een keuze maken. Ga je een propaantank kopen of huren? Er zijn voor beide opties een

22 mei 2017
Bezwaar Gaat de overheid bezwijken onder wellicht toenemende druk van energiemaatschappijen? De maatschappijen zijn misschien niet allemaal even blij