Wanneer kies je ervoor om een propaantank te huren?


Een propaantank huren

Als je een propaantank nodig hebt, moet je een keuze maken. Ga je een propaantank kopen of huren? Er zijn voor beide opties een aantal voor- en nadelen. Het kopen van een propaantank is een flinke investering waardoor de meeste mensen ervoor kiezen om de propaantank te huren. Dan profiteer je toch van de propaantank zonder hier voor te investeren. Twijfel je nog of je een propaantank gaat huren, lees dan de volgende voor- en nadelen door.

De voordelen van een propaantank huren

Het grootste voordeel van het huren van de propaantank is dat je geen grote investering hoeft te doen. Een propaantank kopen is namelijk niet goedkoop. Een goede propaantank is gemiddeld €1500 waard. Als je niet beschikt over dit budget is het fijn dat je de propaantank ook kan huren.

Dan betaal je een jaarlijks bedrag voor het gebruiken van de propaantank. Met moderne apparatuur is het nu ook nog eens mogelijk om te zien hoeveel gas er nog in de tank zit.

Het grote voordeel van een gehuurde tank is dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud. Een propaantank moet namelijk voldoen aan de wet en regelgeving. Als je de tank huurt worden de keuringen en verlengstukken voor de propaantank allemaal voor je geregeld. Een ander voordeel van het huren van de tank is dat de tank voor een lange periode blijft staan, dit kan wel 12 jaar zijn. Het is natuurlijk mogelijk dat je in die periode veel meer of juist minder energie verbruikt. Dan wil je misschien gebruik maken van een andere tank. Als je een tank koopt is het een heel gedoe om de tank te vervangen, bij het huren van een tank is deze eenvoudig om te wisselen.

De nadelen van het huren

Het nadeel van het huren van de propaantak is dat je een contract afsluit voor meerdere jaren. Het is nodig dat je voor een langere periode een jaarlijks bedrag betaalt. Dat is op zich begrijpelijk aangezien de propaantank een kostbaar onderdeel is. De kosten voor het propaaninstallatie plaatsen zitten allemaal in dit contract verwerkt. Dit geeft je duidelijkheid over de eventuele kosten.

Wanneer kies je ervoor om de propaantank te huren

Op het moment dat je gebruik wil maken van een propaantank is het goed om een beslissing te nemen. Ga je een tank kopen of ga je deze huren? De grootste voordelen van het huren van een propaantank is dat je geen grote investering hoeft te doen en de wet en regelgeving voor je wordt nageleefd. Hierdoor kan je zorgeloos genieten van je propaantank.

Over ons

Energieoplossingen, de blog

Hey, ik ben Nico en heb vorig jaar mijn eigen huis gebouwd. Ik doe heel veel zelf. Zo heb ik het hele ontwerp samen met de architect gemaakt. Ik heb er heel wat energieoplossingen in verwerkt. Ik heb onder meer gebruik gemaakt van windenergie, zonnepanelen, afvalwater-recuperatie en natuurlijke filtering, regenwateropvang, en degelijke isolatie. Op mijn blog kun je hier uitgebreid over lezen. Ik interesseer me heel erg in deze materie en heb op het werk een werkgroepje opgericht rond energieoplossingen. Ook hier kun je heel wat over lezen op deze blog. Ik deel heel graag tips en adviezen van anderen. Alvast veel leesgenot!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

26 juli 2019
Een propaantank huren Als je een propaantank nodig hebt, moet je een keuze maken. Ga je een propaantank kopen of huren? Er zijn voor beide opties een

22 mei 2017
Bezwaar Gaat de overheid bezwijken onder wellicht toenemende druk van energiemaatschappijen? De maatschappijen zijn misschien niet allemaal even blij